VOORDEELDAGEN ACTIES uit voorraad leverbaar!

Led Verlichting

View as Grid List

Items 1-24 of 36

Page
per page
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-24 of 36

Page
per page
Set Descending Direction

De vele voordelen van led verlichting

''Light Emitting Diode'', afgekort led, bevat een groep diodes die nagenoeg zonder hitte licht geeft. Diodes zijn halfgeleiders, ingebouwd in een behuizing die doorzichtig is en werkt als een lens. Met een klein beetje stroom geeft een led lamp al licht, waarbij de lens het licht bundelt en vergroot. Een led spot gaat langer mee en is veel energiezuiniger (tot wel 90%), in vergelijking tot de traditionele lampen. Led is de meest efficiëntste lichttechniek.

Ontwikkeling

In de jaren zeventig werd led voor het eerst gebruikt, bijv. in afstandsbedieningen. Later volgden wekkerradio’s, fietsverlichting, zaklampen en verkeerslichten. Tegenwoordig zijn veel straatlantaarns voorzien van led verlichting. Er wordt vaker overgestapt op led lampen. Ze zijn warmer en krachtiger geworden en hebben meer toepassingen gekregen. En niet alleen zijn ze veelzijdig, ze zijn ook een stuk betaalbaarder geworden. Door hun ontwikkeling geven led lampen meer licht, met minder stroomverbruik. De verwachting is dat al het licht in de toekomst led verlichting zal zijn.

Pluspunten van led:

Led heeft een langere levensduur, is energiezuinig en is dus veel duurzamer. Het zorgt voor minder Co2 uitstoot, doordat chemicaliën ontbreken. De led spot is een stuk veiliger, omdat deze niet heet wordt. Hij kan tegen een stootje. Een led lamp brandt direct en heeft geen opstarttijd nodig. Led lampen zijn zeer geschikt om kunstobjecten zoals schilderijen te belichten. Een led spot is verkrijgbaar in verschillende kleuren en fittingen. De fittingen zijn vaak gelijk aan die van de traditionele gloeilampen (retrofit). Led is veel krachtiger en stijlvoller geworden. Bovendien geeft een led lamp een constant resultaat en is beter voor de ogen.

Beter voor het milieu

Led verlichting is, naast het lagere energieverbruik, ook heel goed recyclebaar. Zo'n driekwart van alle onderdelen is opnieuw te gebruiken. Bovendien kunnen defecte led lampen via het gewone huisafval worden weggegooid. Dit komt omdat ze geen chemicaliën bevatten.

Lumen en Kelvin waarde bepalen de lichtopbrengst

Voorheen werd de lichtwaarde in hoeveelheid watt gemeten. Bij een led spot wordt de waarde in lumen (lm) aangegeven. De lichtopbrengst is hoger naarmate de lumen toenemen. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in K (kelvin waarde). Het licht is feller en koeler, bij een hogere kelvin waarde. Een langere golflengte geeft meer rood licht, een kortere golflengte meer blauw licht. Wil je de kleur als warmer ervaren? Kies dan voor een led lamp met een lagere kleurtemperatuur.