Steigerhouten tuinbank

We can't find products matching the selection.

Geniet het hele jaar door van uw steigerhouten of teakhouten tuinbank

Toegegeven, advertenties voor ‘tuinbank steigerhout’ of ‘tuinbank teak’ zult u vooral in de lente en zomer tegenkomen, maar zo’n trendy bank voor tuin, terras of balkon doet ook uitstekend dienst op mooie dagen in het najaar en de winter. Een zitje dat altijd voor u klaarstaat nodigt uit om op een zonnige winterdag met een dik vest aan even lekker buiten koffie te drinken of de krant te lezen zonder gesjouw met uw opgeborgen tuinstoelen. Bovendien is een steigerhouten of teakhouten tuinbank ook nog eens het hele jaar door een sieraad voor uw tuin of terras. Creëer rond uw woning de gezellige sfeer van het buitenleven en bestel nu een tuinbank waar u jaren plezier van zult hebben!

Tuinbank steigerhout of tuinbank teak?

De keus tussen teak en steigerhout is in de eerste plaats een kwestie van persoonlijke smaak. Een net gekochte steigerhouten tuinbank ziet er niet gloednieuw of glimmend uit. Steigerhout heeft een robuuste, doorleefde uitstraling. Een steigerhouten tuinbank is karaktervol, kan tegen een stootje en is zeer geschikt voor gebruik buiten. Steigerhout is eigenlijk dik, stevig vurenhout dat gebruikt wordt in de bouw, bijvoorbeeld voor steigers. Door de inwerking van bouwmaterialen zoals cement krijgt het een grijze tint. Voor de fabricage van meubilair kan nieuw hout van een lichtgrijze coating worden voorzien, maar het is ook mogelijk dat voor een tuinbank steigerhout uit de bouw wordt gebruikt. Met de aankoop van zo’n steigerhouten tuinbank van gerecycled materiaal dragen kopers bij aan de kringloopeconomie waarbij hergebruik van materialen zorgt voor minder belasting van het milieu.

Liever een teakhouten tuinbank?

Naast steigerhout kan voor een tuinbank teak worden gebruikt. Een teakhouten tuinbank brengt een Aziatische sfeer in uw tuin. Deze sterke en zeer harde houtsoort is afkomstig uit tropische gebieden in Zuidoost-Azië. In het warme, vochtige klimaat waarin de teakbomen groeien ontstaan er kleine scheurtjes in het hout die een teakhouten meubel een zeer natuurlijk uiterlijk geven. Ook kenmerkend zijn de grove nerf en de vele fraaie knoesten die elk meubel uniek maken. Vaak wordt een teakhouten tuinbank voorzien van een olielaagje als extra bescherming tegen weersinvloeden. Geef de bank af en toe een onderhoudsbehandeling met speciale meubelolie en het meubelstuk ziet er weer als nieuw uit. Waar u ook voor kiest, met elke tuinbank van steigerhout of teakhout die u bij ons aanschaft koopt u topkwaliteit en brengt u sfeer in uw tuin.